Kemi

Mættet opl. - hjælp søges

07. maj 2011 af Hamzabilo (Slettet)

"Der skal fremstilles en mættet opløsning af calciumhydroxid"
-Opskriv reak.sk. for stoffets opl. i vand:

Ca(OH)2 -> CaO + H2O

- opskriv ligevægtsloven for denne reak:
Y=k

-beregn opløseligheden af stoffet i mol/L

k0 = [H2O] * [CaO] = (ved ikke rigtigt hvor jeg skal finde værdierne?)

- Beregn den aktuelle hydroxidionkoncentration i opl.

- Hvad vil der ske med op. af stoffet, hvis det opløses i saltsyre i stedet for rent vand

Det kunne være dejligt med rettelser og hjæp. Jeg vil gerne forbedre mig i  de her områder, men det er bare lidt svælrt, når jeg ikke kan huske, hvordan jeg skal gøre det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2011 af gigas (Slettet)

Hej :)

Det kan sikkert hjælpe dig lidt på vej, at når calciumhydroxid opløses i vand, så sker det ved reaktionen:
Ca(OH)2 (s) + H2O --> Ca2+ (aq) + 2OH- (aq)


Skriv et svar til: Mættet opl. - hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.