Matematik

Hjælp

07. maj 2011 af tolegane (Slettet) - Niveau: 8. klasse

A: 32-2x=44-5x

MIT SVAR : 32-44 =2X-5X

                   X=3

B: 7(2x+4)=56


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2011 af cillekaa (Slettet)

 A: 32-2x=55-5x

-2x+5x=44-32

3x= 12

x=12

B 7(2x+4)=56

14x+28=56

14x=56-28

14x=28

x=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2011 af pige24 (Slettet)

7(2x+4)=56

14x+28=56

14x+28-28=56-28

14x=28

x=2

32-2x=44-5x

32-2*3=44-5*3

32-5=44-15

27=29

Er du helt sikker på at løsningen er 3?.En god ide er at gøre prøve


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2011 af cillekaa (Slettet)

 A: x=3

B: x=2


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2011 af cillekaa (Slettet)

 Undskyld

,A : x= 4,

my mistake


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2011 af pige24 (Slettet)

32-2x=44-5x

32-2*4=44-5*4

32-8=44-20

24=24

1#Det er en god ide at gøre prøve for, at se om resultatet passer.Men det passer fint her at x=4


Svar #6
07. maj 2011 af tolegane (Slettet)

kan man ikke sige

                     B:   2x+5=44-32

                               3x=12

                                    x=4


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2011 af cillekaa (Slettet)

 #6: det forstår jeg ik lige helt præcis


Svar #8
07. maj 2011 af tolegane (Slettet)

Jeg mener D


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2011 af cillekaa (Slettet)

Hvor kommer D fra nu?


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. maj 2011 af pige24 (Slettet)

Mener du?

5x-2x=44-32

3x=12

x=4


Svar #11
07. maj 2011 af tolegane (Slettet)

#10 JA DET VAR DET JEG MENTE


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Når man løser ligninger, er det altid en god ide at gøre prøve i den oprindelige ligning. Derved sikrer man sig, at de skridt, man har taget for at isolere x, også er udført korrekt. Hvis den fundne løsning ikke passer i den oprindelige ligning, er der højst sandsynligt noget galt et sted.

I ligning A) får man, som de fleste ovenfor har fundet

32 -2x = 44 -5x, hvoraf
3x = 12, og dermed
x = 4

I B) kommer man lettest igennem ved at dividere med 7, da 7 jo går op i 56:

7·(2x+4) = 56, hvoraf
2x + 4 = 8, og dermed
2x = 4,
x = 2


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.