Matematik

Vægt/årstal i procent?

08. maj 2011 af xenyx (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 Hey, jeg ville høre om nogen kunne hjælpe mig med en ligning til dette:

Hvis der er 1,3 mio overvægtige i dagens Danmark, og der er sket en stigning på 75% siden 1987, hvor mange overvægtige var der så i 1987?

Håber på gode svar, Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2011 af BartGart (Slettet)

1.300.000 * (100% - 75%) / 100  = 325.000


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af pige24 (Slettet)

1/4 af 1,3 mio=325.000


Svar #3
08. maj 2011 af xenyx (Slettet)

 Dette er ikke korrekt, da 75% af 325000 ikke giver 1,3 mio.

Jeg skal bruge hvor mange der var i 1987, og derfra var stigningen i procent på 75. som så giver 1,3 mio idag. Jeg har regnet det ud til ca. at være 742857,12. men mangler en formel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2011 af pige24 (Slettet)

3#

Der er sket en stigning siden 1987.Så derfor er det korrekt at der var 325.000 overvægtige i 1987.


Svar #5
08. maj 2011 af xenyx (Slettet)

 Men hvis du ligger 75% af 325000 oveni 325000 giver det ikke 1,3mio? Så derfor forkert.

Mangler stadig en formel


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Dagens Danmark er 1 300 000

1987 = x

Ligningen kunne være

x * 1,75 = 1300 000

x = 742 857 overvægtige i 1987


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. maj 2011 af StudRambo (Slettet)

 Du laver en funktion ud af det:

x * 1.75 = 1.300.000

x = 1.300.000 / 1.75

x = 742.857


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2011 af Tila123 (Slettet)

.


Skriv et svar til: Vægt/årstal i procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.