Matematik

monotoniforhold

08. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa, kan i se efter om jeg har udregnet opgaven rigtigt?

En funktion f er givet ved f(x)=e^x - 3x +1 

a) Bestem f'(x), og gør rede for at funktionen har et minimum

f'(x) = e^x - 3

Jeg løser nu ligningen f'(x) = 0 

e^x - 3 = 0

e^x=3

ln(e^x) = ln(3)

x= 1,1 (her har jeg så rundet op fra 1,09861 - er det ok? ) 

Fortegnslinje for f'(x) 

_____________1,1______________> 
             --                 0          ++
f'(x)

f(x)

f'(0,5) = e^0,5 -3 = - 1,4 

f'(1,5)= e^1,5-3= 1,5

Monotoniforhold for f

f er aftagende i ] - uendelig ; 1,1]
f er voksene i [ 1,1 ; uendelig[
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det ser ganske fint ud.


Svar #2
08. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 men er det okay med den "markante afrunding" og angående monotoniforhold er det godt nok f er aftagende i ] - uendelig ;1,1 ] det er ikke fra 0 ?


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.