Matematik

kapitalfremskrivningsformlen og eksponentiel vækst

08. maj 2011 af Thomsebus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal finde ud af om kapitalfremskrivningsformlen og eksponentiel vækst har noget med hinanden at gøre?

Og ja jeg ved de har noget med hinanden at gøre, men hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af StudRambo (Slettet)

 Uh, ja det har de da i den grad.

Kapitalfremskrivningsformlen (renteformlen): k=k0* (1+R)^n 

Da formlen ovenfor er opløftet i n'te bliver den relative tilvækst gradvist større, derfor er renteformlen eksponentiel vækst. 


Svar #2
08. maj 2011 af Thomsebus (Slettet)

Ja, fedt, sådan havde jeg også forstået det.

Hvad skal jeg mere skrive til den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af StudRambo (Slettet)

 Du kan evt. sammenligne med formlen for eksponentiel vækst: f(x) = a^x 

og vise at du har forstået at alle formler hvor noget er opløftet i x'te er eksponentielle. Ellers tror jeg det er fint!


Svar #4
08. maj 2011 af Thomsebus (Slettet)

Ok. Tak. Lige for en god ordens skyld.

Hedder formlen så: Kn = K0 * (1+r)^n
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2011 af StudRambo (Slettet)

 Ja, det kan du godt kalde den.. Du kan også lave omskrivningen:

f(x) = f0 * (1+r)^x bare du husker at forklare hvad de forskellige forkortelser står for...


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:udledning_9.doc

Skriv et svar til: kapitalfremskrivningsformlen og eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.