Matematik

Hjælp til mat.

08. maj 2011 af Dalolmaster (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan ikke lige finde ud af denne opg.

Sammenhængen mellem indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræftdødsfald i Danmark kan beskrives ved modellen
y = 225000 x^-0.5

hvor y angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x angiver det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram.


a) Hvor mange procent ville det årlige antal kræftdødsfald være mindre, hvis det daglige indtag af frugt og grønt var 20 % større ?

 

mangler jeg ikke at få oplyst x for at kunne lave denne opgave?

<p class="MsoListParagraph" style="margin-left:83.25pt;mso-add-space:auto; text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1"> 

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Nej, det er ikke nødvendigt.

Du kan sætte x-værdien til 1 og beregne f(x) og gøre tilsvarende ved 1,2, som er 20 % større end 1.

Derved beregnes forskellen.


Svar #2
08. maj 2011 af Dalolmaster (Slettet)

Ok på den måde

Mange tak for din hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af mathon

                                         y2/y1 = (x2/x1)-0,5

                                         y2/y1 = (1,20·x1/x1)-0,5

                                         y2/y1 = 1,20-0,5 = 0,912871 = 1 - 0,087129 = 100% - 8,7129%

dvs
                          aftaget med  8,7129%

                          det årlige antal kræftdødsfald ville ved en daglig merindtagelse på 20% af frugt og grønt
                          være 8,7% mindre


Skriv et svar til: Hjælp til mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.