Matematik

angående divition med kommatal

08. maj 2011 af maria048 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej Studie Portal

jeg er i stor krise da jeg ikke kan dividere kommatal med kommatal.

F.eks. 127,2 : 0,3 = 424 . Er det rigtigt??

Hilsen den Forvirrede pige..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af Tila123 (Slettet)

Ja

Btw der er noget, der hedder en lommeregner ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af Walras

Nu er princippet det samme, om det er et kommatal eller ej. Men hvis du virkelig irriterer dig over kommaerne, kan du altid forlænge brøken. Husk, at

127,2/0,3=1272/3, hvor vi har forlænget både tæller og nævner med en faktor 10.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng de to tal i brøken med 10, så det bliver division mellem to hele tal:

127,2 : 0,3 = (127,2·10) : (0,3·10) = 1272 : 3 = 424 .

Man kan flytte kommaet det samme antal pladser i tæller og nævner.


Skriv et svar til: angående divition med kommatal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.