Matematik

brøkregneregler

08. maj 2011 af Yow! (Slettet) - Niveau: C-niveau

4 + (2/3) giver 14/3

hvorfor det? hvilke regneregler bruges der??


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2011 af mathon

  1 = 3/3

  4 = 4·1 = 4·(3/3) = 12/3

  4 + 2/3 = 12/3 + 2/3  =  14/3


Svar #2
08. maj 2011 af Yow! (Slettet)

nååh ok...og du siger

1 = 3/3

fordi det gør det lettere senere i regnstykket ikke??? altså hvis det var

4 + (3/7)

havde du antaget at

1 = 7/7

ikke? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af mathon

    "havde du antaget, at..."   --->   havde du skrevet, at...


Svar #4
08. maj 2011 af Yow! (Slettet)

ihh mathon altså... det var også det jeg mente... :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2011 af mathon

      antage betyder noget i retning af at gætte
      det antages ikke, at 1 = 7/7

      1 ER lig med 7/7   - uden at antage/gætte noget som helst...     :-)


Svar #6
08. maj 2011 af Yow! (Slettet)

ingen kommentar - andet end :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2011 af yasa10 (Slettet)

hej

Hvad så hvis der står 1/2 - 1/18?

der står at det bliver 8/18 eller 4/9. Hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2011 af wut123 (Slettet)

 1/2 = 9/18

1/2 - 1/18 = 9/18 - 1/18 = (9 - 1) / 18 = 8/18 = 4/9


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2011 af yasa10 (Slettet)

ah oki... man skal lave brøket om så de har samme nævner?


Svar #10
26. maj 2011 af Yow! (Slettet)

ja...


Skriv et svar til: brøkregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.