Matematik

Areal og omkreds af rektangel

09. maj 2011 af Thinkpositive (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej :) 

Jeg har lige to spørgsmål:

1. Hvad er målene for en rektangel, hvis areal skal vare 16 cm2 og 16 cm i omkreds?

PS. det skal være den samme rektangel, hvis areal og omkreds er 16... 

2. Hvad er målene for en rektangel hvis omkreds er 20 cm og arealet 25 cm2?

PS. det skal være den samme rektangel som har målene :)

Håber du kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2011 af bassemusen7 (Slettet)

2x8 = 16 (Areal)
6+6+2+2 = 16 (omkreds)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2011 af shans (Slettet)

Siderne er henholdsvis 8cm og 2cm. (2x8=16)


Svar #3
09. maj 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 tak for hjælpen :)


Svar #4
09. maj 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 Hvad er målene for en rektangel hvis omkreds er 20 cm og arealet 25 cm2?

PS. det skal være den samme rektangel som har målene :)

Håber du kan hjælpe (igen) :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2011 af shans (Slettet)

5x5= 25 dvs. at det jo også er et kvadrat.

5+5+5+5= 20


Svar #6
09. maj 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 Ja.. men tak for at du prøvede..

PS. kunne du ikke lige hjælpe mig med denne her: hvad er målene for en rektangel, hvis areal skal vare 16 cm2 og 16 cm i omkreds?

PS. det skal være den samme rektangel, hvis areal og omkreds er 16... 

før fik jeg et forkert svar af bassemusen7... 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2011 af shans (Slettet)

4x4 = 16

4+4+4+4 = 16

-håber, at det er det du mener :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

.


Svar #9
09. maj 2011 af Thinkpositive (Slettet)

Tak for jeres svar (Shans og YoungSlowy)

Men det i skriver er areal og omkreds til et kvadret og ikke en rektangel :( 

Men tak for i forsøgte :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. maj 2011 af shans (Slettet)

Et kvadrat er jo også et rektangel ??

:)


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 måden du gør det på er 

A = b*h

O = 2b+2h

du kender A og O ,

b(h) = A/h 

O = 2A/h + 2h 

O*h = 2A + 2h^2 

2h^2 - Oh + 2A = 0  , løs andengradsligning.

h = [O ± √(O^2 - 16A) ] / 4

så lad os sige O = 20 og A = 25

h = [20 ± √(400 - 16*25)] / 4 = 5

så er b = A / 5 = 25 /5 =5

så b og h er begge 5, og det er dermed en kvadrat.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. maj 2011 af bassemusen7 (Slettet)

det er jo forkert der i skriver med 4x4 fordi hvis den er 4 på hver side bliver den jo til en kvadrat :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2011 af NejTilSvampe

ejh.. :p


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis omkredsen O er 16cm, og arealet A er 16cm2, gælder

2(h+b) = 16 , og hb = 16 , så

b = 8 - h , og dermed h·(8-h) = 16 , dvs h2 -8h +16 = 0 , eller (h-4)2 = 0 , hvoraf ses h = 4cm og b = 4cm , dvs. det søgte rektangel er et kvadrat med sidelængden 4cm .


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 #12 - det er ikke forkert. Der er ingen anden måde at konstruere den firkant med de oplysninger, som vist i #11. Hvis der var andre løsninger så var de fundet vha. den metode.


Brugbart svar (1)

Svar #16
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 har lige lært det der latex noget så ville lige gøre det ekstra klart hvordan jeg udledte det oven for :)

O og A er kendte

substituer b(h) i O og du får

dette er en iklædt andengradsligning, gang med h i hvert led: \\

løs andengradsligningen mht. h.

Og du vil opdage at hvis du løste for b istedet ville du få samme udtryk.

så b er ikke nødvendigvis større eller mindre end h, det er bare to arbitrære sider.

Eksempel : Areal = 16 , og Omkreds = 16


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 wiii så lykkedes det :D beklager at jeg var nødt til at misbruge dette indlæg på mine eksperimenter :p


Skriv et svar til: Areal og omkreds af rektangel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.