Matematik

Koordinatsættet til grafens skæringspunkter

09. maj 2011 af OktayGE (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa

Opgaven lyder:

En funktion f er bestemt ved f(x) = x^2-4x-5

Bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen...

Her skal jeg så løse 0 = x^2-4x-5 som er en andengradsligning:

d=b^2-4ac

d= -4^2-4*1*-5

d= 4

x=(-b+√(d)/(2*a)

x=(-b-√(d)/(2*a)

x=(4+√(4)/(2*1) = 3

x=(4-√(4)/(2*1) = 1

Dette passer dog bare ikke da resultatet skal give 5 og -1...

???????


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. maj 2011 af klimasven (Slettet)

 d er 36 - du skal sætte parentes om -4 inden du opløfter i anden


Svar #2
09. maj 2011 af OktayGE (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Koordinatsættet til grafens skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.