Matematik

Nem procentregning.. hjæælp

09. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Find helheden

Procentdel                        Procent                                      Helhed

540 kr                               18 %                                           =? Metode til at beregne helheden

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2011 af SuneChr

18% svarer til 540

1% svarer til 540/18

100% svarer til 100·540/18 kr.

Vi kunne også kalde helheden for x og har så:

0,18·x  =  540   og løse ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2011 af mathon

    helheden = (540 kr) / 0,18


Svar #3
09. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Så helheden= 18?


Svar #4
09. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Nej, læs lige en gang til #1 og #2.

Du skal dividere 540 med 0,18 = ?


Svar #6
09. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Helheden=3000 :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Jeps :-)


Svar #8
09. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Procentdel:                             Procent:                                          Helhed:

496 stk.                                   34 %                                                =1458,8?

537,84 kr                                 40 %                                               =1344,6?

Er disse korekte svar?


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#8

Ja det er korrekt, men det bedste er, at du har lært fidusen :-)


Svar #10
09. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Tusinde tak har du mod på andre spørgesmål som også er procentregning :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#10

Hvis jeg kan, så med glæde. Men du skal blot oprette en ny tråd med dine nye opgaver :-)


Svar #12
09. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

En foretning har netop forhøjet sine priser, find den oprindelige pris.

oprindelig: =? metode til at beregne den oprindellige pris          Procent: 3%      Nuværende: 4635,00 kr.

En forretning har netop sænket sine priser, find den oprindelige pris.

oprindelig: =? metode til at beregne den oprindellige pris          Procent: 25%      Nuværende: 100,00 kr.

Find procenttallet.

Helhed: 34 kr.                  Procentdel: 9,12 kr.                                Procenttal:=? Evt metode...

På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Sådan som jeg forstår opgaven.

a)

4635 * 0,03 = 139,05

4635 - 139,05 = 4495,95 kr = oprindelig pris

b)

Husk på at der er forskel på en stigning i procent og et fald.

C prøv selv


Brugbart svar (1)

Svar #14
09. maj 2011 af mathon

#12

En foretning har netop forhøjet sine priser, find den oprindelige pris.

oprindelig: =? metode til at beregne den oprindellige pris          Procent: 3%      Nuværende: 4635,00 kr.

         oprindelig pris = (4635,00 kr) / 1,03

En forretning har netop sænket sine priser, find den oprindelige pris.

oprindelig: =? metode til at beregne den oprindellige pris          Procent: 25%      Nuværende: 100,00 kr.

 
        oprindelig pris = (100,00 kr) / 0,75

Find procenttallet.

Helhed: 34 kr.                  Procentdel: 9,12 kr.                                Procenttal:=? Evt metode...

         procenttal = (9,12 kr) / (0,34 kr)


Svar #15
11. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

1) =139,05?

Metode tiol de andre fårstår det ikke helt


Skriv et svar til: Nem procentregning.. hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.