Matematik

En side en vinkel og arealet

09. maj 2011 af hinder (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trekant abc med arealet 30 vinkel A 39 grader og I AC l =12

beregn l ABl og l BC l

og regn vinkel A og A

jeg ved jeg skal bruge cos eller sin, jeg ved bare ikke hvordan om det er fordi jeg skal isolere?


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Idet hb er højden fra B på siden AC, har vi

T = (1/2)·hb·|AC| , og sin(A) = hb/|AB| ,

så |AB| = hb/sin(A) = 2T/(|AC|·sin(A)) .

Her kendes trekantens areal T, siden |AC|, og vinkel A.

Siden |BC| kan nu bestemmes af en cosinusrelation, idet

|BC|2 = |AB|2 + |AC|2 - 2·|AB|·|AC|·cos(A)


Svar #2
09. maj 2011 af hinder (Slettet)

undskyld men hva der  ?

og T står for areal  så du siger alså 1/2 * 12 som så er arealet

hvis ikke hvordan finder jeg så hb?


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg forstår ikke, hvad du spørger om.

T er trekantens areal, som er oplyst at være lig med 30. Jeg har givet dig det færdige udtryk til at beregne |AB|, hvori man skal indsætte trekantens areal T = 30, længden af siden |AC| = 12, og vinkel A = 39º .

|AB| = 2T / (|AC|·sin(A)) = 2·30/(12·sin(39º) = 5/sin(39º)


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

T =½*b*c*sinA
 

AB = c = 2*30/12/sin(39) = 7,945
 

a^2 = b^2 + c^2 - 2bc*cosA
 

BC^2 = a^2 = 12^2 + 7,945^2-2*12*7,945*cos39 = 58,937
 

BC = 7,677 ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Du har skrevet noget vrøvl tilsidst, men hvis det handler om at beregne B og C,

så brug sinusrelationen på een af dem og træk derefter de to fra 180 grader.

(Evt. kontrol: Brug ligeledes sinusrel. på den sidste vinkel)


Skriv et svar til: En side en vinkel og arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.