Dansk

Grammatisk komma = Startkomma ?

10. maj 2011 af Kommanørden (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er i tvivl, om de forskellige slags kommaer der findes. Og deres forskellige navne. F.eks. er Grammatisk komma det samme som Startkomma?

Jeg har søgt på nette uden held, men hvis i kender nogle hjemmesider om kommaer og lignende, må i meget gerne skrive dem.


Svar #1
10. maj 2011 af Kommanørden (Slettet)

*nettet


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2011 af Nilletøz (Slettet)

 Jeg kender kun grammatisk komma og nyt komma, og jeg er uddannet dansklærer om en månedstid O.o


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2011 af woopss (Slettet)

Startkomma er næsten= grammatisk komma.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2011 af woopss (Slettet)

Mener at startkomma er=grammatisk komma, men grunden til det kaldes startkomma er, at man sætter komma FØR og efter ledsætninger. Og med det nye komma sætter man kun efter ledsætninger. Men jeg er ikke helt sikker. Men "startkomma" er altså bare navnt for det komma før ledsætningen, som er forskellen på grammatisk og nyt komma. Du har sikkert set navnt i en prøve? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. maj 2011 af woopss (Slettet)

Jep fandt det

Ledsætninger: Ved startkomma skal der komma foran og efter ledsætninger:

Den film, som de ville se, var udsolgt.
De aftalte, at de ville se den, så snart de kunne.

Fravælges startkomma, sættes der som hovedregel komma efter, men ikke før ledsætninger:

Den film som de ville se, var udsolgt.
De aftalte at de ville se den, så snart de kunne.

Så Startkomma er 1 komma regle, du kan lave grammatiskkommaer med eller uden startkomma.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2011 af Nilletøz (Slettet)

 Så lærte jeg også noget ^^ nizzle :)


Skriv et svar til: Grammatisk komma = Startkomma ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.