Matematik

diff.

11. maj 2011 af humlebibi (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle.

jeg er i gang med at udleder formler til en opgave, men er gået i stå. Er der nogle der ved hvordan man udleder formlerne for differentialkvotienten af de trigonometriske funktioner vha, enten additionsformlerne eller de logariskmiske formler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af Duffy

Brug additionsformlerne til at vise at sin' = cos


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2011 af Euroman28

Mener du ikke du gerne vil vise at

så er
??

Der ved du fra da du var lille

Derfor er det nemt ved hjælp af definition for differential-kvoefficienten at opskrive

= lim ( sin(x)cos(h) + cos(x)sin(h) - sin(x) ) / h
= lim ( sin(x)cos(h) - sin(x) )/h + lim cos(x)sin(h)/h
= sin(x) lim ( cos(h) - 1 )/h + cos(x) lim sin(h)/h
= sin(x) lim ( (cos(h)-1)(cos(h)+1) ) / ( h(cos(h)+1) ) + cos(x) lim sin(h)/h
= sin(x) lim ( cos^2(h)-1 ) / ( h(cos(h)+1 ) + cos(x) lim sin(h)/h
= sin(x) lim -sin^2(h) / ( h(cos(h) + 1) + cos(x) lim sin(h)/h
= sin(x) lim (-sin(h)) * lim sin(h)/h * lim 1/(cos(h)+1) + cos(x) lim sin(h)/h
= sin(x) * 0 * 1 * 1/2 + cos(x) * 1 = cos(x)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
11. maj 2011 af humlebibi (Slettet)

det er også det jeg har gjort :D

men min opgave lød på Bevis additionsformlerne og de logaritmiske formler og brug en af disse til at udlede formlerne for differentialkvotienten af de trigonometriske funktioner.

er det så bare det? :)

hvad skal man så bruge når man skal Indfør de trigonometriske funktioner samt harmonisk svingning ? det var den jeg troede jeg løste.


Skriv et svar til: diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.