Kemi

Stofmængdebregning

11. maj 2011 af Aarhusdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg skal finde stofmængden i edikkesyreanhydrid, men jeg kan ikke lige helt huske, hvordan man gør.

Det eneste, jeg får at vide er, at jeg har 5,5 mL edikkesyreanhydrid (C4H6O3)

Når det er med volumen, kan jeg ikke bare sige n =m /M


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2011 af HTXnørden (Slettet)

Nej, det har du ret i. I stedet kan du omskrive denne formlen c=n/V.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2011 af mathon

                      n = V·c


Svar #3
11. maj 2011 af Aarhusdk (Slettet)

Men jeg har ikke koncentrationen af eddikesyreanhydrid. Jeg har heller ikke stofmængden, selvom jeg ved, at den svarer til 0,059 mol, hvilket er hvad jeg så skal vise.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. maj 2011 af mathon

   ...har du eddikesyreanhydridens masseprocent og densitet?


Skriv et svar til: Stofmængdebregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.