Matematik

logaritme

11. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

 

UDEN HJÆLPEMIDLER!!

Funktionen <span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">f(x)=b·x^a <span style="mso-fareast-font-family: "Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast">opfylder, at f(2)=2 og f(4)=16</o:p>

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">Bestem tallene a og b:</o:p>

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">Vi benytter formlen forneden:</o:p>

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">a=(log(y_2)-log(y_1))/(log(x_2)-log(x_1))

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">a=(log(16)-log(2))/(log(4)-log(2))

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">Er der nogen, der kan hjælpe mig? Jeg kan ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af mathon

                  (16/2) = (4/2)a

                  8 = 2a

                  23 = 2a

                  a = 3

dvs
                 f(x) = y = b·x3

                          2 = b·23

                          b = 2/8 = (1/4)

konklusion:
                          f(x) = (1/4)·x3

              


Svar #2
11. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

 tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af NejTilSvampe

 eller 

8 = 2^a 

log(8) = log(2^3) = a*log(2)

a = 3* log(2) / log(2) = 3


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.