Kemi

Oxidationstal

11. maj 2011 af Dising (Slettet)

Hej

Er der nogle som kan hjælpe mig med en opgave, samt forklar hvordan man finder frem til resultatet.

opgaven lyder, tildel alle atomer oxidationstal i følgende stoffer:

a) Ar     

b)  O2   

c) H2O    

d) MnO4-


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2011 af mathon

                   0
              a) Ar

                  0
             b) O2

               +1 -2
             c) H2O

               +7 -2
            d) MnO4-


Svar #2
11. maj 2011 af Dising (Slettet)

men kan ud sige min hvorfor??


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2011 af mathon

se


Brugbart svar (3)

Svar #4
11. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Der findes regler for det.

- Rene grundstoffer har altid OT = 0

- Rene grundstofforbindelser har altid OT = 0

- Oxygen har altid OT = -2 pånær i peroxider hvor OT = -1

- Hydrogen har altid OT = +1

- Molekylforbindelser har altid samlet OT = ladningen. Dermed kan du se, at MnO4- har det samlede oxidationstal = -1 (ladningen er -1). Det samlede OT kommer ved at lægge hhv. OT for Mn og OT for O4 sammen. Dvs:

OTMn + OTO4 = -1 , og da vi ved at ét O-atom har OT = -2 må O4 have OT = 4*(-2) = -8. Dvs:

 OTMn + OTO4 = OTMn - 8 = -1 ⇔ OTMn = -1 + 8 = +7


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.