Matematik

ligning - haster

11. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

2(x-3) = 3(x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af gammel1 (Slettet)

x=-9


Svar #2
11. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

jamen hvordan kan jeg vise hvordan man har regnet det 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af mette48 (Slettet)

2(x-3) = 3(x+1)     gang ind i parenteserne

2x-6=3x+3            træk 2x fra på begge sider

                              træk 3 fra på begge sider


Svar #4
11. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

forstår det ikke

er virkelig dårlig til matematik :(


Svar #5
11. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

andre der har et svar så jeg kan forstå det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2011 af gammel1 (Slettet)

Det er en ganske normal ligning hvor du skal isolere x.

Du har fået givet ligningen: 2(x-3) = 3(x+1)

Det du først gør er at gange ind i paranteserne

2*(x-3) = 3*(x+1)

2x-6 = 3x+3

Så flytter du alle x'erne over på den ene side, ved at minusse 2x på hver side.

2x-6-2x = 3x+3-2x

-6 = x+3

Og så gør du så x står alene ved at minusse med 3 på højre side(det samme gøres selvfølgelig også på venstre side.).

-6-3 = x+3-3

-9 = x

x = -9

Håber du forstod det, fordi jeg gjorde det så klart som muligt. Du kan evt. spørge din lærer jeg er sikker på at han/hun med glæde vil forklare det for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2011 af schmeur (Slettet)

2 (X-3)=3(X+1)  ---->  (Man ganger 2 med X og 2 med -3. Det samme på den anden side af lighedstegnet) 

Det giver:

2X-6=3X+3  ---------> (Man ligger alle X' er På venstre side, og alle "normale" tal tal på højre! )

(Mellemudregning) 2X-6-2x = 3X+3-3 

Som giver

  -6 = 3X  ----> (Så dividerer man 3X med 3, det SKAL man så også gøre med -6)

Så svaret er:

X = -3

Ved ikke, hvorfor det forrige svar er anderledes end mit? Men, det er ihverfald sådan, at man udregner det ;)


Svar #8
11. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

ok tak alle sammen


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2011 af gammel1 (Slettet)

#7 Det er forkert.

Du kan også tjekke om dit resultat er rigtigt ved at sætte -3 ind i ligningen: 2(x-3) = 3(x+1)

2(-3-3) = 3(-3+1)

-12=-6

Du skriver "2X-6=3X+3 ---------> (Man ligger alle X' er På venstre side, og alle "normale" tal tal på højre! )

(Mellemudregning) 2X-6-2x = 3X+3-3"

Du minusser med 2x på venstre side og minusser med 3 på højre side. Du kan ikke gøre noget på den ene side uden også at gøre det på den anden side.


Svar #10
11. maj 2011 af øhmmm (Slettet)

jeg har gjort såden her:

2x*-3 = -6  =   3x+1= 4

(2x-2x)  2x-6-2x = (3x-3x)  3x+4-2x og så kunne jeg ikke komme videre er det rigtigt eller er det forkert


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2011 af mette48 (Slettet)

2(x-3) = 3(x+1)            gang ind i parenteserne

2x-6=3x+3                    træk 2x fra på begge sider

2x-6-2x=3x+3-2x

-6=x+3                         træk 3 fra på begge sider

-6-3=x+3-3

-9=x
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. maj 2011 af schmeur (Slettet)

Hehe, tjaah mit er nok forket.. MEN hvorfor kan du ik bare spørge din lærer ?


Skriv et svar til: ligning - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.