Matematik

Trekanter

11. maj 2011 af AaB1885BK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey nogen der kan huske hvordan man finder de resterende sider i en trekant, hvis man har 1 af dem? :) (retvinklet trekant)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der kræves kendskab til mere end blot den ene side i en retvinklet trekant, for at beregne yderligere størrelser.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2011 af peter lind

Du skal også have en vinkel. Der gælder med de normal betegnelser sin(A) = a/c, cos(A) = b/c, tan(A) = a/b. Ombytter du a og b gælder formlerne også


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2011 af NejTilSvampe

 du skal altid have tre oplysninger om en trekant for at beregne de resterende dele.

at den er retvinklet er én, at du kender en side er 2, så mangler du bare én mere.

Det kunne være arealet af den, det kunne være en vinkel mere, det kunne være noget helt andet.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2

Den med at bytte om på a og b går nok ikke for tanA's vedkommende ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal jo samtidig ombytte A og B også, ellers giver intet af det mening, og dermed giver udtrykket for tan også mening.


Svar #6
25. maj 2011 af AaB1885BK (Slettet)

Tak for alle svarene ;)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.