Kemi

Redoxreaktion

12. maj 2011 af kemicalie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til at afstemme følgende redoxreaktion:

Start i sur væske: (?)

Cu + NO3⇒ CU2+ + NO

Ok, here we go: Cu har ladning 0 og derfor OT 0.

NO3- skal have ladning -1.  O3 = -2•3 = -6. Er OT for NO3- så +5??

(Det må gerne skæres ud i pap, for jeg har temmelig svært ved at se logikken :))

Jeg skal snart til eksamen og har brug for at kunne forstå redoxkemi (pr. definition trækker jeg de emner jeg har sværest ved :)). Håber der er en venlig og tålmodig sjæl derude.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2011 af mathon

                                      0         +5                 +2          +2
                                     Cu   +   NO3-    --->   Cu2+   +   NO


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2011 af mathon

                                     3 Cu    +   2 NO3-   +   8 H+   --->    3 Cu2+   +    2 NO   +   4 H2O


Svar #3
12. maj 2011 af kemicalie (Slettet)

Hvorfor 8 H+ på reaktantsiden og 4 H2O på produktsiden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2011 af mathon

se


Svar #5
12. maj 2011 af kemicalie (Slettet)

Men Hvorfor lige 8? Ladningen skal stemme, men Cu har ingen ladning, vel? O er -2•3 = -6 og nu har vi afstemt med 2 så er der 12, eller???? Ser ikke hvorfor det er 8.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2011 af mathon

                                                                        ladning

                                                            -2            --->          +6

                                                                        


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2011 af condien1993 (Slettet)

 Grunden til at der skal være 8 H+ er fordi ladningen på venstre side er -2 mens den på højre er +6    

Dette ses ved 

på venstre side af reaktionspilen: 

 2 NO3-         

Derfra kommer de -2 i ladning på venstre side 

 3 Cu2+ 

Her kommer der så en ladning på + 6 

Og fordi der self skal være ens ladning på begge sider af reaktionspilen, så skal du netop tilføje de 8 H - atomer, da det så passer med ladningen på begge sider ( +6 på hver side)

Håber at du forstår lidt bedre nu :) 


Svar #8
12. maj 2011 af kemicalie (Slettet)

Åh tusind, tusind tak. Nu forstår jeg det. Hurra! :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2011 af condien1993 (Slettet)

 Det var så lidt.. :)  Held og lykke med din eksamen :D 


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.