Matematik

hjælp til matimatik

12. maj 2011 af jesperole (Slettet) - Niveau: C-niveau


Vi har en eksponentiel udvikling med forskriften

  F(x) = 4,0 * 1,05^x

a) Angiv fremskrivningsfaktor, vækstrate og skæring med y-aksen.

b) Er funktionen voksende eller aftagende?

c) Bestem f(2)

d) Løs ligningen
 

sådan lyder opgaven, er der nogen som kan hjælpe mig? please


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du skal vænne dig til at skrive f(x) og ikke F(x), da det skaber forvirring. F(x) bruges normalt om stamfunktioner.

f(x) = b*ax , hvoraf a = (1+r)

a) Fremskrivningsfaktor = a, vækstrate = r, skæring med y-aksen = f(0) = b.

b) Såfremt a > 1 er funktionen voksende. Såfremt a < 1 er funktionen aftagende

c) sæt 2 ind istedet for x og beregn

d) hvilken ligning?


Svar #2
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

*d) f(x) = 10

 *b) så dvs at den er voksende

*c) det må så være 4,41

tak ven :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

10 = 4,0*1,05x , isolér x vha. logaritmer.


Svar #4
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

#3 dvs at x er 0,623


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det ville jeg ikke satse mine penge på.

10/4 = 1,05x <=> log(2,5) = x*log(1,05) <=> x = log(2,5)/log(1,05) = 18,78


Svar #6
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

okay tak er ikke så god til matematik


Svar #7
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

fremskrivnings faktoren må da være det samme med forskriften g(x) = 2,0 * 0,90^x ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvad mener du? Og hvor kommer den funktion fra?


Svar #9
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

Vi har en eksponentiel udvikling med forskriften

g(x) = 2,0 * 0,90^x

a) Angiv fremskrivningsfaktor, vækstrate og skæring med y-aksen.

b) Er funktionen voksende eller aftagende?

den er aftagende, har jeg svaret.

c) Bestem g(2)

2,0*0,902= 1,62

c) Løs ligningen g(x) = 10
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Præcis samme måde at gøre det på hele vejen igennem. Prøv at isolere x i c'eren som jeg gjorde i #5


Svar #11
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

det du gjord i #5 var da for opg d) ??

det jeg har skrevet: d) 10/2 = 0,90x <=> log(2,5) = x*log(0,90) <=> x = log(2,5)/log(0,90) = -8,696


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#11

Arh, du har bare lavet en tastefejl og skrevet 2 opgave c'er. Løs opgave d som vist.


Svar #13
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

ja hehe

men er det rigtig, det jeg har regnet ud? altså #11 opg d


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Næh. Du siger at 10/2 = 2,5?

10/2 = 5 ⇒ log(5) / log(0,9) = x


Svar #15
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

arrh, kan jeg ikke sende det som jeg har skrevet, altså til din mail?

jeg er helt forvirret


Svar #16
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

det er hvad jeg har svaret ved den første opgave d) # 1

d) 10/4 = 1,05x <=> log(2,5) = x*log(1,05) <=> x = log(2,5)/log(1,05) = 18,78

 og det er hvad jeg har svaret ved den anden opgave #9

d) 10/2 = 0,90x <=> log(2,5) = x*log(0,90) <=> x = log(2,5)/log(0,90) = -8,696


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er jo forkert. 10/2 er ikke 2,5.

10/2 = 0,90x <=> log(2,5) = x*log(0,90) <=> x = log(2,5)/log(0,90) = -8,696

Prøv at taste 10/2 ind på din lommeregner.


Svar #18
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

ja okay sorry

så det vil sige at det giver -15,2755


Svar #19
12. maj 2011 af jesperole (Slettet)

mange tak :D :D


Skriv et svar til: hjælp til matimatik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.