Matematik

decimaltal hjælp..

12. maj 2011 af migmigogattermig (Slettet)

hej alle

jeg har to spørgsmål:

det ene er: hvordan laver man et tal om til procent og

hvordan laver man et decimaltal om til en brøk....

jeg håber jeg får hjælp og svar

mange hilsner mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

a = a·100%

a,bcdef... = a + b/10 + c/100 + d/1000 + e/10000 + f/100000 + ...


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2011 af AskTheAfghan

Tal om til procent .. Hmm , du skal blot gange med 100, så får du procenttal .. Men, du skal kunne vide, hvad det skal bruges til. Og, decimal tal om til en brøk;

     f.eks   0.25    = 0.25/1   = (0.25*100) / (1*100)  = 25/100  = 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2011 af crelle14 (Slettet)

 prøv at skriv hvilke opgaver eller problemer du sidder med.


Svar #4
12. maj 2011 af migmigogattermig (Slettet)

#1

det forstod jeg ikke noget af undskyld :(

og #2 hvorfor har du skrevet 0.25/1 er det ét sammen hæng eller gør man det ved alle decimaltal man laver til brøker eller hvad det var det eneste jeg ikke forstod ellers forstod jeg resten tak for hjælpen :P


Svar #5
12. maj 2011 af migmigogattermig (Slettet)

#3

ok fx:0,4 skal laves til en brøk og 360 skal omregnes til procent??


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man laver et tal om til % ved at gange det med 100% .


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2011 af AskTheAfghan

#4

Vi ved allesammen godt, at hvis man dividerer noget med 1, vil det give det samme resultat. Så, hvis x/1 er det samme som x. Derfor skrev jeg, at 0.25 = 0.25/1 ,  ( så kan man nemmere få det lavet om til en brøk. )

f.eks 0.5 = 0.5/1  =  5/10  = 1/2


Svar #8
12. maj 2011 af migmigogattermig (Slettet)

okay tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: decimaltal hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.