Matematik

renteformel

12. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

hej.

En ny bil koster 120000kr. værdien nedskrives hvert år med 15% på selvangivelsen. angiv væksraten for bilens værdi. hvad er bilen nedskrevet til efter 2 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2011 af mathon

væksraten er
                                   r = -0,15

                                   V = Vo·(1+r)x

                                   V = (1,2·105)·(1+(-0,15))x

                                   V(x) = (1,2·105)·0,85x

                                   V(2) = (1,2·105)·0,852


Svar #2
12. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

også skal man minusse resultatet med 120000?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2011 af mathon

   nej

                                     V(2) = 120000·0,852  =  86700


Svar #4
12. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

er det bare resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2011 af mathon

regn selv efter

                                   120000 - 120000·0,15 = 102000

                                   102000 - 102000·0,15 = 86700


Svar #6
13. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

hvordan laver man den sidste del af opgaven den med forskriften?

se vedhæftede fil


Svar #7
13. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

..


Svar #8
13. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

Angiv en regneforskrift for den funktion , der angiver bilens værdi på selvangivelsen x år efter anskaffelsen


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Se formlen for V(x) i #1


Svar #10
14. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

men hvordan finder jeg forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2011 af mathon

forskrift:

                       V(x) = (1,2·105)·0,85x

hvor
          V er bilens værdi
efter
           x år

måske "plejer" du at skrive

                      Kn = (1,2·105)·0,85n


Svar #12
15. maj 2011 af Skønnetøs (Slettet)

tak sådan havde jeg også gjort! ;)


Skriv et svar til: renteformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.