Fysik

Fjederkonstant

13. maj 2011 af Slowpoke (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Vi er et par drenge, som er gået i stå ved en øvelse

En fjeder hænger på en krog i loftet. Når et 2 kg lod hænges i fjederen strækkes den 0.48m

Beregn fjederkonstanten for fjederen, når vi ved at tyngdeaccelerationen er 9.82m/s^2

Beregn desuden svingningstiden for de svingninger loddet vil udføre, hvis det trækkes ud fra ligevægtsstillingen og slippes.

Hvilke formeler skal vi bruge osv.

På forhånd mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2011 af mathon

for en gnidningsfri bevægelse = en harmonisk svingning

                        |F| = k·|x|

                        m·|g| = k·|x|

                       (2 kg)·(9,82 m/s2)  = k·(0,48 m)

                       19,64 N = k·(0,48 m)

                        k = (19,64 N) / (0,48 m) ≈ 40,92 N/m = 40,92 kg/s2

                        T = 2π·√(m/k) = 2π·√((2 kg)/((40,92) kg/s2)  ≈ 1,39 s


Skriv et svar til: Fjederkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.