Kemi

Redoxreaktion

13. maj 2011 af guzbak

Jeg har denne reaktion som jeg har tilføjet OT på:

+II                         -II                 +III                 +II
Fe2+(aq) + MnO4-(aq) --> Fe3+(aq) + Mn2+(aq)
 

OT for Mn er +VII, men jeg er ikke helt sikker på, om jeg rigtigt forstår hvorfor.

Desuden har jeg i mine gamle noter skrevet Elektronregnskab:
X + (-2*4) = -1
Fe ↑1 * 5 = 5↑
Mn↓ 5*1 = 5↓
 

men kan slet ikke huske hvorfor??? hvorfor skal den give -1 ? og hvor kommer -2 og 4 fra ?? Er -2 fra Oxygen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2011 af xSilja (Slettet)

 Mn har OT +VII pga af denne ligning: x+4*-2=-1 så løser man ligningen. O har per defination OT -II og det er der 4 gange. Det er andet led på venstre side. -1 kommer af ionens ladning, som oxisationstallene tilsammen skal være lig med.

Afstemning:

Jerns OT går 1 op, mens Mn's går 5 ned. De skal gå lige meget op og ned, og derfor ganger man Fe med 5 og Mn med 1. Altså skal der står 5 foran de 2 ioner, hvor Mn indgår.

Håber du kan bruge min forklaring. Ved ikke om den er lidt forvirrende?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2011 af mathon

se


Skriv et svar til: Redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.