Matematik

HJÆLP TIL MAT! :-)

15. maj 2011 af benjaminjensen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej alle har virkelig brug for hjælp til denne opgave.

Den ligger vedhæftet, på forhånd tak!!

Vedhæftet fil: OPGAVE 4.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2011 af Euroman28

Jeg vil tro spg 1) er sådan her

du antager at parablen er symetisk dvs. der lægger lige meget af parablen på hver side af y-aksen.

parablen skære så y-aksen i (0,4.8) og skære x-aksen i (-5/2,0) og (5/2,0).

dette kan du så indsætte i parabel ligningen  y = ax^2 + bx +c

og får derefter 2 ligningen med 2 ubekendte.

a*(-5/2)^2 + (-5/2)*b = -4.8

a*(5/2)^2 + (5/2)*b = -4.8

Dette løser du så via metoden til at løse 2-ligningen med to ubekendte og du få

a= -.768

b = 0

c kan kender du allerede idet parablen skære y-aksen i c og derved er  c = 4.8

ligningen du søger er derfor

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MAT! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.