Matematik

7 klasse matematik spørgesmål

15. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

1) Jane og Maja vil købe en hest sammen. Jane skal ride på den mandag og tirsdag og Maja skal ride på den fradag,lørdag og søndag. De har derfor besluttet, at de skal betale for den i forholdet 2:3. Hesten koster 10.000 kr.

Hvor meget skal Maja betale:=???

4000

5000

6000

7000

2) Gang ind i parenteser:

a) 5 (x+2)= ?

                          Evt metode til hvordan man gør ?

b) (-x-2)=?

3) 1dm= m2?

2/10=decimal?

Metoder til de forskellige opgaver?

På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

1) Hint: Prisen skal deles i 2+3 = 5 lige store dele. Heraf skal Maja betale 3 af delene.

2)

a) Gang IND i parentesen. Det der står uden for skal ganges ind. Husk at gange med hvert led i parentesen.

b) Ophæv parentesen. Der er intet at gange ind.

3)

a) 1dm = ingen m2

b) Prøv at skrive det ind på lommeregneren.


Svar #2
15. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

b) 2(-x-2)=?

Kan duforklare lidt dybber, undskylder meget men er ikke særlig god til noget, hvis jeg ikke har en metode. Så kan jeg nemmelig selv komme frem til facit :)

Håber du kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2011 af Conzeq (Slettet)

 1)

Hesten koster 10000 kr. Den skal bruges fem dage i ugen, hvoraf Maja bruger den de 3 dage.

Deraf kan man sige, at 10000kr/5 = 2000 kr. Maja skal betale dette gange de dage hun bruger den i ugen (3).

2)

Du skal gange ind i parentesen. Du søger en metode, og den er simpel nok:

For at du selv kan regne 2'eren får du et andet eksempel:

Gang ind i parentesen:
3(x+2)=?

Løsning:

Vi ganger hvert led i parentesen med 3, da 3 står uden for parentesen:

3*x+3*2=3x+6

b)

Den har #1 svaret på fint.


Svar #4
15. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

1) =6000 kr?

2) Gang ind i parentesen:

a(x+2)= 3x+6

b) 2(-x-2)= 2x+4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

1) Korrekt

2) Der står (-x-2) i parentesen. Hvorfor ændrer du det til +?


Svar #6
15. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Ved jeg ikke bliver det så 2(-x-2)= 2x-4? Eller kan du forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nu gætter du.

Hvad giver +*-? Hvilket fortegn?


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. maj 2011 af Conzeq (Slettet)

 #4

Til dit 2) Gang ind i parentesen er det forkert!

Du har skrevet a(x+2)=3x+6 - Det er ikke rigtigt. Det rigtige ville være: a(x+2)=ax+2a

Og hvis det kan hjælpe dig:
5(x+2)=5*x + 2 * 5 = ??? - regn


Svar #9
15. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

1)  (x+2)= 3x+6?

 2) 5(x+2)= 5x-10? Ved det virkelig ikke  


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Helt præcist hvor er det, du er i tvivl? Det er ikke meningen du skal gætte, så lad være med at løse opgaven før du har forstået det.


Svar #11
15. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Til svar #7: +*- = minus (-)


Brugbart svar (1)

Svar #12
15. maj 2011 af Conzeq (Slettet)

 #9

Okay her stiller jeg dig 3 spørgsmål:

1) Hvad er 5*x?

2) Hvad er 5*2?

3) Hvad er 1) + 2) (ikke 1+2=3, men de ovenstående)?


Svar #13
15. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

1)5x

2)10

3) Hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #14
15. maj 2011 af Conzeq (Slettet)

#13 

Du kan jo godt!

Så hvis jeg spørger dig hvad 5(x+2) er, svarer du?

-

Evt. hjælp til du forstår det: Se parentesen som et gangetegn mellem de to led der står inde i parentesen og det tal/bogstav der står ude foran parentesen.

Hvis der stod 3 ude foran parentesen og x+3 INDE i parentesen, kunne det udtrykkes således:

3*(x+3)

Det splitter du op, så:

3*x=3x og 3*3=9 og samlet set må det give:

3x+9. 

Jeg kan ikke forklare det bedre, så du må spørge din lærer eller en anden, hvis du ikke forstår det nu :)


Svar #15
15. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Er det 5x+10? :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
15. maj 2011 af Conzeq (Slettet)

 Ja.


Svar #17
15. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Tusine tak. Hvor er det sødt af dig, du gad bruge tid på mig og virkelig lære mig det. Er virkelig taknemlig


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Så mangler du 2(-x-2). Udregnes på samme måde. Husk hvad du svarede i #11


Svar #19
15. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

2(-x-2) = 2x-2? :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. maj 2011 af Conzeq (Slettet)

Vi prøver igen :)

2*(-x) er det samme som at sige -x*2, eller: -2x. HUSK FORTEGN!

Du skal udregne:

2*(-x)=?

og:

2*(-2)=?

Husk at minus gange plus giver minus!


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.