Matematik

Hvordan omregner man tal til "rene" 10-talspotenser?

16. maj 2011 af Comodo (Slettet)

Fx, hvis jeg har et tal n, og jeg gerne vil omregne det til et tal der hedder 10^m. Hvordan kan dette gøres?

10^1,23456 er fx det samme som 17.1617. Hvordan springer man frem og tilbage mellem disse to skrivemåder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis b = 10a , er a = log(b) . Titalslogaritmen log() er den omvendte funktion til 10x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2011 af mathon

indstil din lommeregner til
SCIENTIFIC


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2011 af Capion1

Et tal forandres ikke, hvis det først divideres med et tal og derefter ganges med det samme tal. Det er dét, man benytter sig af, når man vil have et tal skrevet som 10-er potens.

123456,789  skal skrives som 10-er potens.  Dividér først med 100 000  = 105    så der står  1,23456789

Derefter ganges igen med 105  så der står   1,23456789 ·10 ( = 123456,789 )


Svar #4
16. maj 2011 af Comodo (Slettet)

Tak for svaret #1. Det var PRÆCIS det jeg fiskede efter.

#2 og #3, jeg tror desværre i har misforstået topic (eller også har jeg bare skrevet det uforståeligt, da jeg er matematisk fattig på ord).

Hvis jeg har et tal 1.23456789 kan jeg tage 10-log og få 0.091515. Det vil altså sige at

1.23456789 = 10^0.091515

Det ser lidt "pænere" ud hvis stort set alle ligevægtskonstanter er opgivet i 10^x i kemi, mens lommeregneren hellere vil have tallet på den mere traditionelle måde.


Og så er alle glade.


Skriv et svar til: Hvordan omregner man tal til "rene" 10-talspotenser?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.