Matematik

Vektor regning

16. maj 2011 af bluesboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem konstanterne  s og t således at s • vektor a + t • vektor b = vektor c, når

Vektor a = (4/1) , Vektor b = ( 3/2), Vektor c = (5/10)

Håber i kan tyde opgaven og give en hjælpende hånd. Jeg forstår ikke hvad det er jeg skal. Har aldrig set en lignende opgave før.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af NejTilSvampe

to ligninger med to ubekendte.

(I): 4s+3t = 5

(II): s + 2t = 10


Svar #2
16. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

Uha, dem ved jeg ikke lige hvordan jeg løser..  Kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2011 af NejTilSvampe

 (II): s = 10 - 2t 

indsæt s i ligning # (I). så har du en ligning med én ubekendt t.


Svar #4
16. maj 2011 af bluesboy (Slettet)

Så den bliver sådan her eller? 10 - 2t = 5 .. Tror jeg har misforstået noget eller også kan jeg ikke få det til at give nogen mening?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2011 af NejTilSvampe

 indsæt 10 - 2t istedet for s, i ligning (I).

4s skal være 4(10-2t) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2011 af NejTilSvampe

 

løs selv for s, hvor du enten kan indsætte t i (I) eller (II).


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.