Matematik

Toppunkt og d i parabler

16. maj 2011 af littlej (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!

Er der nogen, der kan forklare mig og man kan/skal finde en parabels  toppunkt, såfremt man får en negativ diskriminant?

min opgave er denne:
To funktioner f og g er givet ved

2
f(x)=x^2-7x+16 og g(x)=x+1
 
Grafen for f er en parabel.
b) Bestem parablens toppunkt.

jeg får d=7^2-4*1*16=-15

Et toppunkt er det både hvis parablen er "sur" og glad"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

Ja, parablens form har ingen betydning. Du beregner bare toppunktet som normalt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Negativ diskreminant betyder bare at parablen ikke har skæringspunkt med x-aksen.

Er a negativ er parablen sur og vender benene nedad og omvendt hvis a er posivtiv


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2011 af SuneChr

Parablen har altid et toppunkt, også selv om diskriminanten er negativ, men har så ingen skæring med abscisseaksen, altså ingen rødder.

Sur parabel, når koefficienten til x2 er < 0    og glad parabel, når koefficienten til x2 er > 0

Ja, som du ser, står vi i kø for at komme til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2012 af birhtelarsen (Slettet)

Hvad er "a" i den formel??


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2012 af Anxyous (Slettet)

#4:

Et andengradspolynomium har formen f(x) = ax2 + bx + c


Skriv et svar til: Toppunkt og d i parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.