Matematik

Isolere Cos c

16. maj 2011 af littlej (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!
jeg skal regne vinkelen C i en vilkårlig trekant.
Det vil jeg gøre således : c^2=a^2+b^2-2ab*Cos C => 16^2=8^2+20^2-2*8*20
Da a= 8, b=20, c=16.
Men hvordan isolere jeg Cos c på den ene side af "lighedstegnet"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

"Isolér led, isolér faktor".

c2-a2-b2 = -2abcosC <=> cosC = (c2-a2-b2) / (-2ab) <=> C = cos-1((c2-a2-b2) / (-2ab))

Læg mærke til at det ikke skrives cos-1 på lommeregneren. Det hedder normalt Acos.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2011 af SuneChr

cos C  =  (a2 + b2 - c2) / (2·a·b)


Skriv et svar til: Isolere Cos c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.