Fysik

Enhedsomregninger..

17. maj 2011 af Lars195 (Slettet)

Jeg hader at regne om på enheder..
Nogen som kunne hjælpe med en regel..
altså sådan noget som at gå fra kg til g kan jeg godt.. men når det bliver kj/mol til J/kg.. ved jeg ikke helt hvordan jeg skal håndtere det.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2011 af mathon

  1  kJ/mol = kJ/ ({M} g) = ((103·J) / ({M} g))·(103 g/kg) = (106 / {M}) J/kg


Svar #2
17. maj 2011 af Lars195 (Slettet)

 øh.. ?.. hvad mener du med {M}g?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2011 af mathon

      molmassen i g

             M = {M} g                           ( tal gange enhed )


Svar #4
17. maj 2011 af Lars195 (Slettet)

 Men findes der ikke et trick eller sådan noget som gør det lettere ?..


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. maj 2011 af mathon

nej

             for molmassen er specifik og dermed ikke universel


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. maj 2011 af mathon


Skriv et svar til: Enhedsomregninger..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.