Fysik

Omregning af enheder

18. maj 2011 af 215 (Slettet)

 hvordan regner man enhederne om?

f.eks. J/(mol*K) => J/(kg*K)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af mathon

        J/(mol·K)  =   J / (({M} kg)·K)                    hvor  M er molmassen i kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Der er ikke nogen direkte omregning.

Gang med molarmassen af det stof, du regner på.



Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2011 af mathon

eks.:
         for CO2

         M(CO2) = 44,01 g/mol = 0,04401 kg/mol

   den universelle gaskonstant
                                                              R = 8,31451 J/(mol·K)

   den specifikke gaskonstant   
                                                              Rs = 8,31451 J/((0,04401 kg)·K) = 188,923 J/(kg·K)


Svar #4
18. maj 2011 af 215 (Slettet)

Nu tænker jeg det som mere når man skal beregne varmeenergien, og derfor skal bruge den specifikke varmekarpacitet..
I databog er alle varmekapacitet angivet som J/Mol*K og det givet problemer med Si.. hvordan men er det ens ?..


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2011 af mathon

det er det samme
                                       du skal "ind over molmassen i kg"

find en mere handy kilde,
når talen er om
specifik varmekapacitet


Svar #6
18. maj 2011 af 215 (Slettet)

 hvis man f.eks. taget aluminuem..
har ifølge databogen varmekarpacitet på 24,20J/mol*K, og molar masse på 26,98g/mol

så ..   24,20 * (26,98/1000) =0,653 J/kg*K..

og ifølge Fysik112 er den 896 J/Kg*K


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2011 af mathon

Al
                   24,20 J/(mol·K) = 24,20 J / ((0,026982 kg)·K) = 896,894 J/(kg·K)


Skriv et svar til: Omregning af enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.