Matematik

Finde koefficienterne til x og y i vektoropløsning - er gået i stå

17. maj 2011 af sims2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har virkelig siddet lang tid med denne opgave nu, og håber nogle kloge hoveder kan hjælpe..

Bestem koefficienterne til x og y i denne opløsning af vektoren (10,15):

x*(1,3) + y*(4, 2) = (10, 15)

Har set mig frem til at de må være x=4 og y = 1,5, men mangler vejen derhen.

Har fået dem lavet til 2 ligninger med 2 ubekendte:

x + 4y = 10   og   3x+2y = 15

Men når jeg regner dem ud, kan jeg ikke få dem til at give 4 og 1,5 ?? Hjælp, hvordan ville i gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningssystemet er korrekt. Isoler for ekesempel x i den første ligning og indsæt i den anden ligning:

x = 10 -4y , der indsættes i den 2. ligning:

3·(10 -4y) + 2y = 15, eller

30 -12y +2y = 15 , hvoraf

10y = 15, og dermed y = 1,5

Indsæt det fundne y i den 1. ligning, x = 10 -4·1,5 = 10 -6 = 4 .


Svar #2
17. maj 2011 af sims2 (Slettet)

Hvor gør du af de 30 i :

30 -12y +2y = 15 , hvoraf

10y = 15, og dermed y = 1,5

?


Svar #3
17. maj 2011 af sims2 (Slettet)

Ahaa, har set det nu - tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Finde koefficienterne til x og y i vektoropløsning - er gået i stå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.