Matematik

eksponentiel udv...

17. maj 2011 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har en ekssamensspørgsmål om eksponentiel udvikling, og jeg skal finde ud af:

- Forbindelsen mellem ændring af x-værdien og fremskrivningsfaktor for y-værdi
- Hvorfor er der en fordoblingskonstant?
- Hvordan ser formlen for fordoblingskonstant ud - og hvorfor?
 

en der kan hjælpe?? Pleasseee


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2011 af nordfyn (Slettet)

hele ideen går på: HVad skal x ændres med for, at y halveres eller fordobles.

Der er en fobindelse mellem T2 og a. ligningen hedder: log(2) / log(a) = T2( fordoblingskontant)

Ved fordoblingskonstanten T2 for en eksponentielt voksende funktion forstås den tilvækst T2 = X2-X1, man skal give x, for at funktionsværdien f(X2) bliver det dobbelte af f(X1)

Vi lader x, være en tilfældig x-værdi. Lægger vi T2 til x, får vi en ny x-værdi, som vi kalder X2. Hvis T2 er en fordoblingskonstant, må funktionsværdien f(X2) være det dobblete af f(X1)

dvs.: 2*f(X1) = f(x2)

X2-X1 = Log(2) / log(a)

da T2 = X2-X1, får vi heraf 

T2 = log(2) / log(a) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2011 af mathon

                                 y2/y1 = aΔx = (1+r)Δx        Δx = x2-x1     a > 1

                                 a = (1+r)              er fremskrivningsfaktoren

                                 p = 100·r             er vækstprocenten

  fordobling

                                 y2/y1 = 2 = aT2

                                                    log(2) = log(a)·T2

                                         T2 = log(2) / log(a)


Svar #3
31. maj 2011 af mehtapcik (Slettet)

ok tak


Skriv et svar til: eksponentiel udv...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.