Matematik

Enhedscirkel

18. maj 2011 af Fennox (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ohøj.

Når jeg skal aflæse cosinus og sinus til 60 grader. Kan jeg aflæse disse tal ved IKKE at aflæse fra cirklens periferi, men aflæse cosinus og sinus f.eks inde i midten af enhedscirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af NejTilSvampe

 hvad vil du aflæse, vinklen eller sinus og cosinus til vinklen? 

Der gælder at cos(60o) = ½ 

og at sin^2(x) = 1 - cos^2(x) , dvs. sin(60o) = √(0,75)


Svar #2
18. maj 2011 af Fennox (Slettet)

Jeg tænkte om sin^-1 (30) ikke var det samme som sin^-1 (60). Hvis du kigger på mit vedlagte billede. Vinkel er jo det samme i begge punkter. Er min tanke helt forkert?

Vedhæftet fil:Hej.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2011 af NejTilSvampe

 jeg forstår ikke din tanke gang, men nej det er ikke rigtigt. 

for det første er funktionen kun defineret i  sin^-1(x)  for -1≤ x ≤1 , så du kan ikke tage sin^-1(30) ..

hvis du mener sin(30) = sin(60) , er dette også forkert. Der gælder at sin(180-v) = sin(v) , dvs. sin(30o) = sin(150o) .


Svar #4
18. maj 2011 af Fennox (Slettet)

Men mente 0.30 og 0.60, min fejl. Men hvis man kigger på billedet ses det, at linjen, som laver vinklen, også går igennen 0.4, 0.3. Jeg tænkte om man ikke kunne finde vinklen ved at kende det punkt, eller skal jeg aflæse punktet ud fra hvor det skærer cirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2011 af NejTilSvampe

 nej sin^-1(0,30) ≠ sin^-1(0,60)


Svar #6
18. maj 2011 af Fennox (Slettet)

Hvordan kan dette være - punktet ligger jo på linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2011 af NejTilSvampe

 du har misforstået hvordan man aflæser sinus værdierne. Det er ikke fordi de ligger på linjen! Men det er svært at forklare over tekst. 

Du lader en linje gå med en vinkel v og igennem  origo, Den linje skærer enhedscirklen, dvs. en cirkel med radius 1 og centrum i origo. x^2 + y^2 = 1 . Skæringspunktet mellem cirklen og linjen kalder vi P(x0,y0).

y0 = sin(v)  ,  x0 = cos(v)  ,  y0/x0 = tan(v)


Skriv et svar til: Enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.