Matematik

to forvirrende opgaver:S

19. maj 2011 af hvadsåhvis (Slettet)

 Sammenhængen mellem diameter og højde for visse amerikanske træer kan beskrives ved modellen

<p class="MsoNormal" align="center" style="margin-left:63.8pt;text-align:center; text-indent:-63.8pt"><span style="position:relative;top:5.0pt;mso-text-raise: -5.0pt"> </v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:formulas> </o:lock></v:path></v:stroke></v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" style="width:72.75pt; height:18.75pt" o:ole=""> </v:imagedata></v:shape>,

                     hvor x (meter) er træets diameter 1,5 meter over jorden, og y (meter) er træets højde.

                     Et bestemt træs diameter er over en periode vokset med 40 %.

<p class="MsoListParagraphCxSpFirst" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">a)      Hvor mange procent højere er dette træ blevet? <p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto"> </o:p>

Et andet træs højde er over en periode vokset med 15 %.

<p class="MsoListParagraphCxSpFirst" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1">b)      Hvor mange procent større er dette træs diameter blevet? <p class="MsoListParagraphCxSpMiddle" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto"> </o:p> <p class="MsoListParagraphCxSpMiddle" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto">10 m <p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto">10/ 100*1,5  <p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto">  <p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto">  <p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto">  <p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto">  <p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto">  <p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto">opgave 2: <p class="MsoListParagraphCxSpLast" style="margin-left:81.75pt;mso-add-space: auto">

 </o:p>

                      En person sætter 52 000 kr. i banåken til en fast årlig rente på 3 %.

                      a) Hvor stort et beløb står på kontoen efter 8 år?

                      b) Efter hvor mange år er beløbet fordoblet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af NejTilSvampe

 opgave 1 , hvad slags vækst er det, potens, eksponentiel ??

opgave 2. brug  Kn = K*(1+r)n  ,  r = 3% = 0,03


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg1. Det er vanskeligt at hjælpe, når den vigtige formel for modellen ikke bliver angivet. Men mon ikke det er den samme opgave, der er behandlet her https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=820515


Skriv et svar til: to forvirrende opgaver:S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.