Matematik

Hvornår bruger man sinus og cosinus

19. maj 2011 af Ljine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal snart op i skriftlig og mundtlig matematikeksamen, men er stødt på problemer inden for trigonometri. Når man har en trekant (retvinklet eller vilkårlig) og skal finde en vinkel eller en side, hvordan ved man om man skal brug sinus eller cosinus formlerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:5_trekantstilfælde.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

http://frividen.dk/

Klik på Geometri

Se den første video cos-sin-tan ;-)
 


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. maj 2011 af xbankaix (Slettet)

Kender du 2 sider og en vinkel, eller 1 side og 2 vinkler, så kan du bruge sinusrelationen.
Kender du 3 sider, men ingen vinkel, så kan du bruge cosinusrelationen.

Om det er en retvinklet trekant, så er smart at bruge sinus, cosinus og tangens:

Sinus er: sin(v) = mod/hyp
Cosinus er: cos(v) = hos/hyp
Tangens er: tan(v) = mod/hos

Du skal bare altid forestille dig at du står i et af hjørnene og se hvilken værdi du kender og vil kende.


Svar #4
23. maj 2011 af Ljine (Slettet)

tak skal i ale have for hjælpen, nu er jeg mere rolig når jeg skal il eksamen i morgen :-)


Skriv et svar til: Hvornår bruger man sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.