Matematik

Definere sinus og cosinus udfra retvinklede trekant.

20. maj 2011 af littlejohnn (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!

Hvordan defineres sinus,cosinus og tanges udfra en retvinklede trekant?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2011 af AMelev

Hvis man ikke definerer cosinus og sinus ud fra enhedscirklen, kan man gøre det ud fra en retvinklet (standard)trekant med hypotenuse = 1.

Der defineres cos(v) = hosliggende katete og sin(v) = modstående katete.

tan(v) defineres ikke ud fra den retvinklede trekant (eller enhedscirlen), men ud fra cos og sin:

tan(v) = sin(v)/cos(v), hvor cos(v) ikke må være 0, dvs. v må ikke være 90 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2011 af mathon

se


Skriv et svar til: Definere sinus og cosinus udfra retvinklede trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.