Matematik

Mat A mundtlig eksamensspørgsmål

20. maj 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

Hej alle sammen,
Jeg skal til at gå i gang med eksamensspørgsmålene til mat A . Er der nogen, der vil hjælpe mig med at lave dispositioner til de forskellige spørgsmål?

tak på forhånd


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2011 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
20. maj 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

Tak.

Jeg har et spørgsmål der lyder; 

Definer sinus, cosinus og tangens: og vis hvordan disse kan bestemmes i retvinklede trekanter.

har jeg defineret det således?

SinA = a/c  =  modstående katete / hypotenusen
CosA = b/c  = hosliggende katete / hypotenusen
(TanA = a/b =  modstående katete / hosliggende katete)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2011 af AMelev

Det er ikke definitionerne, du anfører, men de sætninger, du skal bevise (ud fra definitionerne).

cos og sin er defineret enten ud fra enhedscirklen eller ud fra en standardtrekant - hvilken af dem, kan du se i din bog.

Se: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1020788
 

Ud fra det skal du så vise sætningerner.
Brug bogen og/eller http://www.frividen.dk/ > Matematik > Geometri og eller http://bogwebs.systime.dk/mathweb12/videoer.html#geo.


Svar #4
20. maj 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

men når der står  " vis hvordan disse kan bestemmes i retvinklede trekanter" ?   skal jeg så bevise dem?  for efter så står der "  bevis cosinusrelationerne i en spidsvinklet trekant. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. maj 2011 af AMelev

Jeg vil mene, du skal bevise dem alle. De forskellige formuleringer, kan skyldes, at de første for den retvinklede trekant ikke er angivet som formler - dem skal du selv finde frem til, mens "cosinusrelationerne" nok er opfattet som en sætning, og sætninger kan bevises. Det ville måske være mere klart, hvis der i begge stod Udled (formlerne for bestemmelse af cos(v), sin(v) og tan(v) i retvinklede og cosinusrelationerne i spidsvinklede).

Spørg din lærer om, hvad der præcis forventes af dig.


Skriv et svar til: Mat A mundtlig eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.