Matematik

Integralregning:(

20. maj 2011 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej Allesammen:)

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. 

En funktion f er givet ved: f(x) = 5/x+6x2    , x >0

a) Bestem den stamfunktion til f , hvis graf går gennem punktet P(2,3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af AMelev

Først finder du en stamfunktion F(x) (integrerer).

Så har du alle stamfunktionerne, da de er af formen G(x) = F(x) + k.

Så Indsætter du værdierne for punktet og løser den fremkomne ligning mft. k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

først integrerer du 5/x+6x2= 5*ln(x)+2*x^3+k

derefter sætter du 2,3 ind på x og y´s plads og løser i forhold til k


Skriv et svar til: Integralregning:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.