Matematik
integral regning (help me)
Jeg drenge (og piger)
jeg er blevet stillet en integral opgave som jeg virkelig ikke forstår, eller forstår generelt ikke integral opgaver. NB.dette er en opgave som skal løses uden hjælpemidler.
opgaven lyder altså således her:
bestem integralerne:
∫ (3x4 - (1/x))dx
og
3∫4 (ex + (1/x)) * (ex + ln(x))-3dx
håber der nogle som vil føre mig igennem dette.
Svar #1
20. maj 2011 af feuni (Slettet)
ok den første er lige til 3x^4 = (3/5)x^5-ln(x)+k
du ved 1/x er (ln(x))'
Svar #2
20. maj 2011 af feuni (Slettet)
nr 2 er lidt sværre det er noget med (f(x)*g(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)
og sammensatte funktioner (f(g(x)))'=f¨(g(x)*g'(x)
Svar #3
20. maj 2011 af mathon
sæt
ex + ln(x) = t
og dermed
(ex + (1/x))·dx = dt
og substituer
3∫4 (ex + ln(x))-3·(ex + (1/x))·dx = e^3+ln(3) ∫ e^4+ln(4) t -3dt
Svar #4
20. maj 2011 af torpedoen (Slettet)
#1 hvordan finder du frem til at 3x^4 = (3/5)x^5-ln(x)+k
Hvad gør du - for jeg forstår det ikke og vil virkelig gerne lære det. Så er du ikke sød og rar at uddybe en kommentar til hvordan og hvor ledes du gør ?
Svar #6
20. maj 2011 af torpedoen (Slettet)
#3 du har skrevet ex + ln(x) = t.
Men i #1 skriver Frederik at : 1/x er (ln(x))'
burde det så ikke hedder : ex + (ln(x))' = t. istedet for ?
#3 og hvad gør du efter e^3+ln(3) ∫ e^4+ln(4) t -3dt
Er ikke helt med på hvor du vil have mig hen?
Svar #12
21. maj 2011 af torpedoen (Slettet)
Tak fordi I prøver at hjælpe mig , men forstår det altså stadig ikke. )':
Skriv et svar til: integral regning (help me)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
