Matematik

brøker

20. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 arghh jeg har simpelthen glemt det, når man trækker et tal fra en brøk, hvordan gør man det? 

Jeg sidder med følgende problem.. 16/4 - 16 ?? 

Jeg har virkelig bare glemt det, så håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af mathon

      (16/4) - 16 = 4 - 16 = -12


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2011 af mette48 (Slettet)

det var vist ikke det smarteste eksembel du valgte da brøken kan forkortes til hele

15/4-5 er vel et lige så godt eksembel

da 5 er større end 15/4 sættes det hele i - parentes

15/4-5=-(5-15/4)           4 af de 5 hele laves til 4*4/4=16/4

-(5-15/4)=-(1 16/4 - 15/4)=-(1 (16-15)/4) = -(1 1/4)

Det er lidt besværligt at skrive brøkerne, men jeg håber du forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2011 af SuneChr

I almindelighed gælder:     ( a / b )  -  ( c / d )      =     ( a·d  -  b·c ) / ( b·d )


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2011 af mette48 (Slettet)

#3 hvad har det med spørgsmålet at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

At addere hele tal og brøker er blot et specialtilfælde af at addere to brøker. Og det, SECC gør opmærksom på i #3, er, at man adderer to brøker ved at forlænge dem til en fælles nævner, hvorefter de to forlængede tællere så kan adderes. Som en fælles nævner for to brøker kan man altid benytte produktet af de to brøkers nævnere.


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.