Matematik

differential + e^x

21. maj 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

Gennemgå vigtige egenskaber for e^x  , herunder bestemmelse af diff.kvotient.

Hvilke vigtige egenskaber er der for e^x ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2011 af Megatron1 (Slettet)

Lad mig give et hint mht. differentialkvotienten :)

Hvis f(x)=ex

er

f'(x)=ex


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

(ex)' = ex

∫ ex dx  = ex

den omvendte funktion af f(x) = ex       er f(x) = lnx   de spejles i halvveringslinjen y = x ln er den naturlige logaritme

e er eulers tal og er grundtal i eksponentialfunktionen  f(x) = ex.     e0 =1  ligesom de øvrige grundtal der opløftes i en eksponentielfunktion bliver de altid 1 hvis eksponenten er 0

Alle eksponentialfunktioner (b=1) skærer  skærer punktet (0,1)        f(x) = ex  har hældningskoefficienten 1 i punktet    (0,1)       Er grundtalet  i eksponentialfunktionen > e bliver hældningskoefficienten > 1    er grundtalet < e bliver hældningskoefficienten < 1. 

f(x) = ekx    er f'(x) = k*ekx   gælder også eksponentialfunktioner med andre grundtal

Derudover er der et bevis  


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2011 af AMelev

Stikord: Dm = R, Vm = R+, voksende, injektiv, invers funktion Ln, potensregler.

Hvad er hovedoverskriften? - den kan du fylde på indenfor, men husk, at diff. af ex også SKAL med.


Svar #4
22. maj 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

hovedoverskriften er Den naturlige eksponentialfunktion og den naturlige logaritmefunktion,

men der står jeg skal gennemgå vigtige egenskaber for e^x og bestemme diff.kvotient,

og forklare sammenhængen mellem e^x og ln(x) ,  og for ln(x) skal jeg også bestemme diff.kvotient

så tror ikke jeg skal ind på alt det der, men blot gøre de ting der står?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2011 af AMelev

God idé, og i den forbindelse er Dm = R, Vm = R+, injektiv (voksende) (og potensregler) relevant.


Skriv et svar til: differential + e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.