Matematik

Tangentsligning og kordinatsættet til Q????

22. maj 2011 af JudiGryAndersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg sidder med en opgave hvor jeg har differentieret en funktion F(x)=-4x^4-2x^3+3X^2+1 Til at Blive F´(X)=-4x^3-6x^2+6x og får så et spørgsmålet: bestem ligningen for tangenten t til grafen f i punktet P(-2)f(-2)) og aner ikke hvordan jeg finder frem til denne løsning

Andet spørgsmål lyder Tangenten t er også tangent til grasfen for f i et andet punkt Q Bestem kordinatsættet til punktet Q?

Hvordan gør jeg liiige det? Gerne en langsom forklaring og hvis i har en ide til hvordan og hvad jeg skal bruge på min lommeregner (og hvordan jeg præcis skal indtaste det) Ville det være rigtig dejligt Min lommeregner er en Ti-Nspire Cas...

Nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af mathon

     f(x) = -4x4 - 2x3 + 3x2 + 1

     f '(x) = -16x3 - 6x2 + 6x

     f '(-2) = -16·(-2)3 - 6·(-2)2 + 6·(-2) = -16·(-8) - 6·4 - 12 = 128 - 24 - 12 = 128 - 36 = 92

     f(-2) = -4·(-2)4 - 2·(-2)3 + 3·(-2)2 + 1 = -4·16 - (-16) + 12 + 1 = -64 + 16 + 12 + 1 = -35


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2011 af mette48 (Slettet)

F(x)=-4x^4-2x^3+3X^2+1

F'(x)=-4*4x3-2*3x2+3*2x+0

Tangentens ligning har formen y=ax+b hvor a er hældningen F'(x)

indsæt x=-2 i F'(x) så har du a

find F(-2) og brug det til at finde b

Find skæringspunktet mellem f(x) og den linie du lige har fundet


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af mathon

tangentligning:
                                 y = 92·(x+2) - 35

                                 y = 92x + 149


Skriv et svar til: Tangentsligning og kordinatsættet til Q????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.