Matematik

diff.ligning

22. maj 2011 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

drejer sig om opgave 17 b) i

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/Matematik/100816_opgave_mat_A_stx.ashx 

jeg vil bare lige have ideen bag opgaven...har ingen ide om hvordan jeg skal løse den...


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af NejTilSvampe

a)  Det er en logistisk differentialligning. Løsningen til den står i din formel samling, eller søg på google. Brug at M(400) = 13,1  for at løse for konstanten.

b) fortjenesten finder du ved at gange hvor meget du har solgt gange prisen per vare du sælger, minus hvor meget du har købt af materiale gange prisen af materialet.

Med andre ord 

F(x) = 700M(x) -1,97x 

Når du så skal bestemme den mindste pris siger du at 

og dM/dx har du fået opgivet, så du behøver ikke at differentiere din funktion M(x).


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2011 af peter lind

Fortjeneste =  mængde af afgrøde* pris - udgift til gødning*pris


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

se gammel opgave på vedhæftet fil


Svar #4
22. maj 2011 af Yow! (Slettet)

#1 hvorfor også gange med funktionen?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2011 af NejTilSvampe

 Hvor mener du? 

F(x) = 700M(x) - 1,97x ??

Fordi M(x) er "mængde af afgrøde" og 700 er "pris" se #2. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. maj 2011 af peter lind

#5 Netop


Svar #7
22. maj 2011 af Yow! (Slettet)

nåååh ok..nu er jeg med... mange tak for hjælpen alle sammen :)


Skriv et svar til: diff.ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.