Fysik

logaritmefunktioner

22. maj 2011 af yasa10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen

Jeg skal i en fysikrapport om radioaktivtet eftervise afstandskvadrtloven. Målingerne plottes i en graf, som er en potensfunktion, men ligner en eksponentielfunktion... derefter plotter jeg de sammen målinger i en anden graf men hvor 1/L^2 og så får jeg en ret linje. Jeg skal forklare hvorfor det bliver en ret linje, så her er mit spørgsmål: hvorfor bliver det en ret linje?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af mathon

                     y = k·x-2

                     log(y) = -2·log(x) + log(k)                  ret linje med hældningstal -2 på dobbeltlogaritmisk papir


Svar #2
22. maj 2011 af yasa10 (Slettet)

men hældningen er slet ikke negativ på den graf jeg har!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af peter lind

Du har afstandsloven I = I0/L2. Hvis du sætter I opad y aksen og sætter x = 1/L2 får du y=I0*x hvilket giver en ret linje gennem (0,0)


Svar #4
22. maj 2011 af yasa10 (Slettet)

ok tak for det :)


Skriv et svar til: logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.