Matematik

beregn en vinkel

22. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Jeg har en vilkårlig trekant, som hedder ABC. Et skæringspunkt mellem siden AC og medianen fra B kaldes M. Jeg skal nu bestemme arealet af ABM.

Vinkel A = 33 
Vinkel B= 75
Vinkel C=72 

Derudover ved jeg at siden AC er 20 og siden AB er 20 


Jeg går ud fra, at jeg nok ikke bare kan bruge den almindelige formel for beregning af arealet, da trekanten bliver delt af medianen

Håber i kan hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af AMelev

Du skal først lave en skitsetegning og sætte målene på.

Så skal du overveje, hvad du kender, og hvad du ved om trekanter.

Jeg må så sige, at jeg synes, der er er en overflødighed af oplysninger, og de holder ikke i byretten. Hvis AC = AB er det en ligebenet trekant, og så er vinkler B og C ens.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den opgave havde du jo kørende i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1021466 , hvor du også fik hjælp.


Skriv et svar til: beregn en vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.