Matematik

areal af trekant

21. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Jeg har en vilkårlig trekant, som hedder ABC. Et skæringspunkt mellem siden AC og medianen fra B kaldes M. Jeg skal nu bestemme arealet af ABM.

Vinkel A = 33 
Vinkel B= 75
Vinkel C=72 

Derudover ved jeg at siden AC er 20 og siden AB er 20 


Jeg går ud fra, at jeg nok ikke bare kan bruge den almindelige formel for beregning af arealet, da trekanten bliver delt af medianen

Håber i kan hjælpe :) 

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Da AM er en median i trekanten, er |AM| = (1/2)|AC| = 10 .

I trekant ABM kendes nu to sider og den mellemliggende vinkel A . Arealet af trekant ABM er da

TABM = (1/2)·|AB|·|AM|·sin(A)


Svar #2
21. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

Kan det passe at arealet af ABM er 54,5 : ) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, afrundet til 1 dec er det korrekt.


Svar #4
21. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 Oki :-) - 54, 5 er da en decimal?

Forresten, kunne du hjælpe mig med et andet eksempel.. 

Jeg sidder med en retvinklet trekant ABC, hvor AB= 7 og højden h0 = 5 , men ingen vinkler er kendt i trekanten

Jeg skal så efterfølgende bestemme vinkel A, men hvilken formel er det man så bruger her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo også det, jeg skriver i #3, at dit resultat er resultatet afrundet til 1 dec. Mere korrekt er det 54,4639 .

Det er ikke anført, hvilken af vinklerne, der er ret, så vi må antage at C er ret, og at AB er hypotenusen. Benyt den kendte sætning, at i en retvinklet trekant er højden mellemproportional mellem de stykker, hvori den deler hypotenusen. Kaldes det ene stykke x, er det andet sykke |AB| -x , og derfor er

x/h0 = h0/(|AB|-x) , eller

x2 -|AB|·x + h02 = 0 , dvs

x2 -7x +25 = 0

Men denne ligning har ingen løsninger, hvorfor opgaven ikke har nogen løsning, hvis det antages, at C er den rette vinkel.

Antages i stedet, at vinkel B er ret, er vinkel A vinkel i en retvinklet trekant med AB som hypotenusen og højden som den ene katete, hvorfor sin(A) = h0/|AB| = 5/7 .

Måske du kan afklare, hvad der er tilfældet her?


Skriv et svar til: areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.