Matematik

bestem konstanterne a, b og c i et andengradspolynomium

23. maj 2011 af MajaSch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til at opgave som lyder:

En andengradspolynomium p(x) = ax^2+bx+c har rødderne 2 og 4. I øvrigt oplyses det at p(0) = -4. Bestem konstanterne a, b og c

Jeg er kommet frem til at c = -4 

har prøvet ved substitution at komme frem til a og b.. Er kommet frem til:

0 = 14a-3

Men så må a være 3/14

Kan det passe eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. maj 2011 af peter lind

Hvad mener u med substitution ?. Du skal sætte de 2 givne rødder ind i polynomiet og sætte resultatet = 0. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse.

Alternativt kan du bruge at hvis x1 og x2 er rødder i andengradsligningen x2+bx+c = 0 så er b=x1+x2 og c = -x1-x2


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2011 af mathon

                  a(x2 + (b/a)x + (c/a))       

                  (b/a) = -(2+4)        

                  (-4/a) = 2·4


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2011 af Euroman28

Den metode der er nemmere end at få en date lørdag aften er som følger

du ved at rødder af polynomiet er

Derfor kan du jo bruge sætningen

Derfor kan polynomiet jo skrives

Du ved at

Derfor får du

metoden står også i din 2g formel-samling....

Dette giver polynomiet

Der har rødderne x = 2 og x=4 og hvor p(0)=-4..

Have a nice day :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2011 af mathon

inden date'en:

                             (-4/a) = 2·4

                             a = -(1/2)

og
                             (b/a) = -(2+4) = -6

                             b = -6·a = -6·(-(1/2)) = 3

                             p(x) = -(1/2)x2+ 3x - 4


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. maj 2011 af Euroman28

@mathon,

2 sider af samme sag :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. maj 2011 af Euroman28

Den kan jo self også løses både på matrix form men også som 2-ligninger med 2 ubekendte...

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #7
23. maj 2011 af MajaSch (Slettet)

 kan det passe at

a = -1/2

b = 3

c = -4?


Svar #8
23. maj 2011 af MajaSch (Slettet)

 Undskyld, jeg fik ikke lige set de "nye" svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. maj 2011 af Euroman28

Ja Maja. Det er de.

Hvis du skal til eksamen imorgen.Husk ligesom som jeg sagde til mine elever igår..
 

Når I skal løse jeres opgaver til eksamen så se godt på det der er angivet i opgaven, så finder du nemlig resultatet :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: bestem konstanterne a, b og c i et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.